Home

We zijn erg geschokt en verdrietig door het bericht dat onze collega Monika Rook door een ernstig verkeersongeluk is overleden. Monika volgde de afgelopen jaren een opleiding tot docent Duits en met bewondering zagen wij hoe zij deze opleiding wist te combineren met haar ergotherapiepraktijk. Ondanks haar drukke leven bleef ze erg betrokken bij haar werk en haar cliënten. Wij zullen Monika als persoon, maar ook haar expertise en jarenlange ervaring gaan missen in ons behandelcentrum. We wensen haar familie en vrienden heel veel sterkte toe.

Namens alle collega’s van Kinderbehandelcentrum Zutphen

De Stentor plaatste een mooi artikel over Monika in de krant, het bericht is hier te vinden. Via Memori.nl is een online gedenkplaats ingericht voor Monika.

Ergotherapie is een paramedisch beroep, evenals fysiotherapie of logopedie.

Ergotherapie begeleidt mensen met een beperking of belemmering die zij in het dagelijks functioneren ervaren en leert hen hiermee om te gaan zodat zij zich naar tevredenheid kunnen ontwikkelen.

De ergotherapeut zet praktische activiteiten in om samen met de cliënt aan oplossingen of veranderingen te werken. Dit biedt een scala aan mogelijkheden, bij Ergotherapie Monika Rook draait het om maatwerk; het moet passen en goed werken.

De ergotherapeut kijkt naar mogelijkheden van de cliënt om een optimale uitvoering van dagelijkse activiteiten te bereiken in de eigen woon-, leef- en werk-/schoolomgeving.

Door middel van oefeningen, technieken, het verstrekken van adviezen en eventueel voorzieningen, vergroot de ergotherapeut de zelfstandigheid van de cliënt.
Hierbij is het concrete, voor de cliënt betekenisvolle praktische handelen op het gebied van zelfstandigheid/zelfredzaamheid, school, werk en vrije tijd onderwerp van de ergotherapeutische behandeling.

stonehenge-300x225