Over mij

Mijn naam is Monika Rook. Ik ben 59 jaar oud, (te jong om mij oud te voelen en te oud om mij jong te noemen) vol met energie, ambitieus, betrokken en sta altijd open voor verandering.

Ik heb de 4-jarige HBO-opleiding ergotherapie in 1985 afgesloten. Sindsdien werk ik als ergotherapeute met zowel kinderen als volwassenen. In binnen en buitenland (o.a. Duitsland, Verenigde Staten, Centraal Amerika en Zuidelijk Afrika) heb ik verschillende functies bekleed binnen de ergotherapie. Hierdoor heb ik een ruime deskundigheid ontwikkeld en een brede ervaring opgedaan in mijn vak.

In Nederland heb ik o.a. 7 jaar gewerkt in de kinderrevalidatie (Bio Kinderrevalidatie en Groot Klimmendaal in Arnhem) en 6 jaar op de afdeling revalidatie van het Streekziekenhuis Koningin Beatrix in Winterswijk. In 2007 ben ik gestart met mijn eigen praktijk.

Iedereen verdient een kans. “Kijken naar een leefbare toekomst, waarin mensen met elkaar en met hun omgeving in vrede en gerechtigheid samen blij en zorgeloos kunnen leven.”
In mijn vak als ergotherapeute heb ik geleerd om altijd op zoek te gaan naar nieuwe mogelijkheden en innovatieve oplossingen. Mijn eigenlijke “liefde” voor mijn werk schuilt vooral in die kanten van het leven waarbij het aankomt op creatief en praktisch denken, uitvoeren van aanpassingen en het aanbieden van hulpmiddelen voor mensen met een beperking.
Mijn doel is om een substantiële bijdrage te leveren aan een betere wereld. Het werken met mensen met een lichamelijke beperking loopt als een rode draad door mijn leven. Iedere dag merk ik dat mensen met een fysieke beperking obstakels tegenkomen. Ze vechten vaak voor twee belangrijke aspecten in hun leven: enerzijds voor het overwinnen en accepteren van de grenzen/beperkingen in hun functioneren die door de lichamelijke beperking worden opgeworpen en anderzijds voor acceptatie door anderen.

Monika 2017.1